Powernaut & Thunor - A Smart Way to Manage High Energy Consumers - Thunor Batteries, Inverters, Solar Panels

Powernaut Thunori akuga – nutikas viis suurte energiatarbijate juhtimiseks

kommentaari

Nutikas energiajuhtimine aitab Sul oma energiasalvestist maksimumi võtta. Kuidas see käib ja millised on võimalused, tutvustame paari blogipostitusega lähemalt. Varasemas blogipostis kirjutasime Qilowatt lahendusest, selles postis käsitleme Eesti tootja Sandfox võimast energiajuhtimise lahendust Powernaut.

Aga esmalt veidi meeldetuletuseks sellest, mida energiajuhtimine endast kujutab ning millist probleemi lahendab. 

 

Miks energiat nutikalt juhtida? 

Kui Sul on oma energiatootmine, näiteks päikesepaneelid, siis oled ilmselt puutunud kokku probleemiga, mil päikesepaistelise ilmaga on toodetavat energiat palju ning kuna ka tootjaid on palju, on teenitav tulu madal.
Loogiliseks lahenduseks on salvesti, mis võimaldab kõige suurema energiatootmise ajal energiat salvestada näiteks selleks, et kõrgema hinna korral seda võrku müüa või selleks, et seda pimedal ajal ise tarbida. Ka siis, kui oma energiatootmine puudub, on tulenevalt elektri börsihinnast võimalik valida, millal soovid energiat salvestada ja millal tarbida. 

Enamik inverteritest, sh Thunori poolt pakutavad Deye inverterid võimaldavad kellaajalist programmeerimist millal soovid salvestada energiat võrgust, millal võrku müüa, millal salvestatud energiat ainult oma tarbimiseks kasutada. Lisaks on võimalik sätestada lihtsaid piiranguid, nagu energia müümine võrku, kuni akusse on jäänud X% kogu aku mahust. 

Kuna börsihinnad muutuvad iga päev, ilm (ja päikese toodetav energia) on raskesti ennustatav ning ka tarbimisharjumused võivad päeviti muutuda, on inverteri igapäevane seadistamine üsna tülikas ja nõuab head inverteri tundmist. 

Siin tulevadki mängu nutikad energiajuhtimise lahendused, mis võimaldavad automaatselt rakendada nii salvestuse, müügi kui ka tarbimise juhtimist. 

 

Mis on Powernaut?

Toode, mida soovime seekord tutvustada, on Sandfox OÜ nutikas energiajuhtimise lahendus Powernaut. Võrreldes teiste saadaolevate lahendustega hiilgab Powernaut võimekusega juhtida samaaegselt kuni seitset erinevat energiatarbijat (näiteks boiler, küttesüsteem, auto, saunakeris jms) eraldi, sidudes energiasalvesti, tootmisjaama ja tarbijad ühtseks süsteemiks. 

Powernaut lubab kõikidele tarbijatele luua erinevad reeglid milliste hindade, aku laetuse taseme, päikesetoodangu või kellaaja alusel tarbijaid juhitakse. Näiteks võid määrata reegli, et päikeseenergiast toodetud elektriga laed autot, boilerit kütad öösiti ning üldist küttesüsteemi juhid viie kõige odavama börsihinnaga või juhul, kui börsihind on odavam kui 10 senti/kwh. 

Powernaut võimaldab muuta režiime automaatselt vastavalt aastaajale ning kasutada sisendina võrgu olemasolu korral reaalaja ilmainfot. Kogu süsteemi juhtimist saabki teostada nii üle võrgu, kasutades vastavat juhtimiskeskkonda, kui ka läbi süsteemi paigaldatava Powernaut seadme. Powernaut seadmest juhtides pole internetiühendus vajalik. 

Powernaut võimaldab oma toodetud elektrienergiat automaatselt müüa kõige kõrgemate elektrihindadega. 

 

Powernauti juhtpaneel

Powernauti juhtpaneel


Powernaut ühildub Thunori akudega, annab detailse ülevaate aku ‘tervise’ kohta ning rakendab mitmeid täiendavaid kaitsefunktsioone aku eluea optimeerimiseks. Need on ka funktsioonid, mida teistel turul saadaolevatel lahendustel ei leidu. 

Powernaut ja Thunori meeskond aitavad süsteemi seadistada Sinu vajadustele vastavaks. Arvestada tuleb investeeringuga suurusjärgus 200-2000 eurot. Olenevalt lahendusest võivad rakenduda jooksvad tasud. 

Näidispaigaldus Deye inverteriga

Powernaut Deye inverteriga

 

Huvi korral võta meiega ühendust e-postiaadressil info@thunor.eu või helista numbril (+372) 55 941 611. Paneme koos Powernaut meeskonnaga kokku Sinu vajadustele vastava lahenduse, mis teeb kogu energiajuhtimise nutikaks!

Kommentaarid
Ruudi

Igati vinge süsteem tundub olema, aitäh kirjutamast! Kas see powernaut ekraan on puutetundlik? Kas süsteemil on olemas ka oma äpp?

Ruudi
Jäta kommentaar
Sinu emaili aadressi ei avaldata. Vajalikud väljad on tähistatud tärniga*
Hiljutised postitused